vrijdag 7 december 2012

KADIJK cultuur organiseert Jammen XS

Jammen XS is een muziekcursus voor jonge kinderen van 5 t/m 7 jaar, waarin kinderen vrij en creatief met zingen en instrumenten bezig zijn. Het doel is om de aangeboren muzikaliteit van jonge kinderen te versterken en hun zelf eigen muziek te laten maken. In de proefserie die nu bezig is, merken we dat de kinderen heel veel plezier beleven aan deze vorm van muziek. Er wordt volop gedanst, gemusiceerd, gecomponeerd en gejammed!

Aanleiding voor Jammen XS was de zoektocht naar muziekles voor mijn eigen kinderen. Ik vond het bestaande aanbod nogal schools. Thuis zaten we vaak bij de piano te jammen, ook met andere kinderen erbij. Dominique Romeny (muzikant en muziekdocent) was al jaren bezig met het ontwikkelen van alternatieve manieren om muziek te maken met jonge kinderen. We besloten onze krachten te bundelen en zo is Jammen XS ontstaan.

Voor meer over onze ervaringen en over de achtergronden van Jammen XS kun je kijken op www.jammenxs.blogspot.com. Daar vind je ook informatie over hoe je je kind kunt inschrijven.

Geen opmerkingen: