donderdag 11 juli 2013

Cast en crew Het Oog van Leonardo bekend

De cast en de crew van de nieuwe muziektheatervoorstelling van Egon Kracht & The Troupe zijn bekend.


Tekst en regie
Het libretto van de voorstelling bestaat uit liedteksten en recitatieven geschreven door Martijn van Calmthout (wetenschapsjournalist), Hetty Kleinloog (scenarioschrijfster), Noortje Braat (muziek- en theatermaker) en Michiel Westbeek (beeldend kunstenaar). Met Van Calmthout en Westbeek werkte Egon Kracht niet eerder samen, zij staan garant voor de wetenschappelijke en filosofische inzichten in Leonardo da Vinci. Samen met regisseur Eva Bauknecht zit Egon midden in het proces om de teksten aaneen te smeden tot een wervelend muzikaal en theatraal geheel. 

Linda van Hoeckel
De voorstelling wordt uitgevoerd door enkele oudgedienden van The Troupe, aangevuld met het nieuwe talent Linda van Hoeckel. Zij is de grote verassing van de voorstelling en zal haar veelzijdige stem lenen aan de persoon van Mona Lisa. Linda studeerde Muziektheater bij Codarts in Rotterdam en werd vorig jaar door Egon ontdekt als veelbelovend zangeres met een bijzondere podiumpresentatie, die hij heel graag in The Troupe een kans wil geven. Het Oog van Leonardo is Van Hoeckel’s eerste grote voorstelling. 

The Troupe
Overige leden van The Troupe: Mark Omvlee (zang); Henk Zwart (zang); Noortje Braat (zang, viool); Michiel van Dijk (saxofoons en klarinetten); Freek Kroon (drums, zang); Milan Kracht (gitaar). Peter Zegveld ontwerpt het decorbeeld; Maarten Verheggen en Edwin Smets zijn verantwoordelijk voor geluid en licht. De productie is in handen van Prompt i.s.m. Christie de Wit van KADIJK cultuur.

Comité van Aanbeveling
Rond de voorstelling is een Comité van Aanbeveling samengesteld bestaande uit voorzitter Hans Onno van den Berg (voormalig directeur van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties), Garrelt Verhoeven (hoofdconservator van Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam), Michael Kwakkelstein (Leonardo-expert); Dave Blank (directeur Instituut voor Nanotechnologie); Thekla Reuten (actrice) en Peter Blok (acteur).

Het Oog van Leonardo is een muziektheatervoorstelling van componist en musicus Egon Kracht over de Italiaanse alleskunner Leonardo da Vinci, over diens sociale onaangepastheid, wereldberoemde kunst en uitvindingen, verbluffende wetenschappelijke inzichten en ongebreidelde fantasie. De voorstelling is een pleidooi om de dingen steeds weer opnieuw tegen het daglicht te houden. Première: 10 oktober Stadsschouwburg Velsen. Het maakproces is te volgen op de website en via Facebook.
www.hetoogvanleonardo.nl en www.facebook.com/hetoogvanleonardo

Geen opmerkingen: